niedziela, 31 marca 2013

Wielkanocny przysmak

No jak to tak święta wielkanocne bez białej kiełbaski, a przepis i pomysł ów zupełnie niechcący w
telewizorze na kuchnia+ wczoraj zoczyłam i chyba nawet wszystko zapamiętałam, do roboty szybko się biorąc- PYSZOTKA :)
1 Cebulę pokroić w piórka, 3 ząbki czosnku rozdrobnić i na patelni podsmażyć, 4 białe kiełbaski do podsmażonej cebuli dołożyć i podsmażyć z obu stron, pół butli piwa pszenicznego dolać, łyżkę majeranku i 2 łyżki musztardy, posolić i popieprzyć, kiełbaskę pokroić na mniejsze kawałki i poddusić 10 minut. 
Edit: tym razem z surowej białej kiełbasy

sobota, 23 marca 2013

Gdzie ta wiosna?

Czekając na ustąpienie wiosennych mrozów (dzisiaj -10, odczuwalna -15) podelektujemy się truskaweczką- o dziwo ma smak!!

Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach

Dawno się na blogu nic nie działo, co nie znaczy, że w kuchni cisza... Dzieje się i to czasem nawet bardzo ciekawie, ale jakoś tak się nie zdążą zdjęcia zrobić albo co.... Tym razem z www.kuchnialidla.pl wybrałam Okrasę i jego przepis na aromatycznego pstrąga pieczonego w ziołach. Pracochłonne, nie powiem, ale smaczne i do powtórzenia, szczególnie warzywka przypadły mi do gustu- takie orientalne :)
zdjęcie lidlowe
pstrągi gotowe do pieczenia- nawet niteczka pod kolor :P