wtorek, 16 kwietnia 2013

Pałki kurczęcie z pieczonymi młodymi ziemniaczkami

Moczyły się owe pałki 24h w marynacie miodowo- ziołowej, podglądnięte u Kasi Guzik, lekko zmodyfikowane.
Marynata:
sok z 1 cytryny
1,5 łyżki miodu
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
po pół łyżeczki majeranku, tymianku, bazylii, ziół prowansalskich, ostrej musztardy
spora szczypta imbiru, chili, soli, pieprzu, papryki ostrej
Po 24h pieczone  45 min w 180 stopniach, miodek zawsze trochę się przypali, przepraszam skarmelizuje, ale jest pyszne. Ziemniaczki przekrojone na ćwiartki, polane oliwą z oliwek, obficie posypane tymiankiem i posolone i pieczone w tym samym czasie co kurczak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz