sobota, 31 sierpnia 2013

Duszone buraczki z pomidorami po indyjsku

Cokolwiek dziwne połączenie, ale bardzo ciekawe, tym razem znalezione w zieleninie TU. Dawno zastanawiałam się, do czego użyć podarowany mi z którejś dalekiej podróży kumin vel. kmin rzymski o bardzo charakterystycznym smaku i zapachu. Przeglądając blogi kulinarne natrafiłam na ów przepis, wypróbowałam natychmiast i mogę polecić, na zimno chyba smaczniejsze :)
1 cebula
ząbek czosnku
400 gram ugotowanych buraków
400 gram pomidorów
2 łyżeczki kuminu
łyżeczka octu winnego
sól, pieprz
Cebulę i czosnek drobno posiekać, poddusić na patelni, dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory i kumin, dusić około 5 min. Dodać pokrojone w drobną kostkę ugotowane buraki, dodać ocet, doprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze z 10 minut. Podawać z posiekaną pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz