Wczasy mają wiele zalet, ale niewątpliwie jedną z nich jest fakt bycia obsługiwaną. Podróżowanie w nowe rejony wiąże się z poznawaniem nowych smaków i kuchni, po dwóch dniach w Portugalii mogę stwierdzić, że kuchnia serwowana tutaj na wschodnim wybrzeżu Algarve przypomina kuchnię hiszpańskiej Andaluzji. Seria zdjęć podawanych potraw zaowocuje odnalezieniem po powrocie przepisów kuchni portugalskiej i wypróbowania ich we własnej kuchni, obserwujcie... A tymczasem odsłona pierwsza, z czego Carpaccio z buraków i pomarańczy i Gaspacho powtórzę na pewno, okoń w sosie na sposób prowansalski smakował nieźle.
![]() |
grilowany kurczak carpaccio z buraków i pomarañczy medaliony z okonia na sposób prowansalski gaspacho po andaluzyjsku |
![]() |
morszczuk leszcz morski z grilla tuńczyk w sosie cytrynowym zupa rybna |
bulion z dyni wołowina w czerwonej kapuście labraks/ bass z grilla sardynki z grilla |
![]() | ||
kulki z dorsza morszczuk w sosie z zielonego pieprzu medaliony z ryby po francusku smażony turbot w sosie cytrynowym
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz