poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Portugalskie smaki


Wczasy mają wiele zalet, ale niewątpliwie jedną z nich jest fakt bycia obsługiwaną. Podróżowanie w nowe rejony wiąże się z poznawaniem nowych smaków i kuchni, po dwóch dniach w Portugalii mogę stwierdzić, że kuchnia serwowana tutaj na wschodnim wybrzeżu Algarve przypomina kuchnię hiszpańskiej Andaluzji. Seria zdjęć podawanych potraw zaowocuje odnalezieniem po powrocie przepisów kuchni portugalskiej i wypróbowania ich we własnej kuchni, obserwujcie... A tymczasem odsłona pierwsza, z czego Carpaccio z buraków i pomarańczy i Gaspacho powtórzę na pewno, okoń w sosie na sposób prowansalski smakował nieźle.
grilowany kurczak
carpaccio z buraków i pomarañczy
medaliony z okonia na sposób prowansalski
gaspacho po andaluzyjsku
morszczuk
leszcz morski z grilla
tuńczyk w sosie cytrynowym
zupa  rybna
bulion z dyni
wołowina w czerwonej kapuście
labraks/ bass z grilla
sardynki z grilla

kulki z dorsza
morszczuk w sosie z zielonego pieprzu
medaliony z ryby po francusku
smażony turbot w sosie cytrynowym
zupa cebulowa
okoń z sosem tatarskim

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz