poniedziałek, 9 września 2013

Tiramisu

Wielokrotnie robione przeze mnie Tiramisu zostało przerobione na Thermomixa, coby było nieco szybciej.
Składniki: 200 ml śmietany 30%
opakowanie serka mascarpone
około 4 łyżek cukru pudru
opakowanie podłużnych biszkoptów
2 filiżanki mocnego espresso z dodatkiem amaretto
kakao do posypania
Zaparzyć mocną kawę, dodać amaretto i odstawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić w Thermomixie, za pomocą motylka obr. 4 około 3 minut, pod koniec dosypać cukier puder. Dodać opakowanie serka mascarpone i na obrotach wstecznych połączyć z ubitą śmietanką. Każdego biszkopta zanurzyć w kawie i ułożyć na blasze. Na biszkoptach ułożyć masę, znowu biszkopty, masę i posypać obficie kakao.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz