sobota, 10 listopada 2012

Jaja faszerowane

Jajka faszerowane pieczarkami, cebulą i pietruszką są idealną przekąską do wódeczki.
3 cebule obrałam i w połówkach wrzuciłam do TM 5s/ obr. 5. Cebulę wyjęłam z TM wyciskając zeń sok, wrzuciłam na rozgrzaną patelnię. 400 gram pieczarek obrałam i w całości wrzucilam do TM 5s/ obr 5, dołożyłam do podsmażonej już cebulki i dusiłam 20 min.- przyprawiłam w między czasie solą, pieprzem i tabasco. Ugotowałam 5 jaj na twardo, po wystygnięciu przekroiłam na pół wyjmując delikatnie żółtka. Do ostygniętych pieczarek dodałam żółtka z jajek i posiekany drobno pęczek pietruszki, dodałam łyżkę majonezu, doprawłam do smaku i łyżeczką nałożyłam do jajek.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz