poniedziałek, 19 listopada 2012

Krem pieczarkowy

Przygotowana w 15 min, bije na łeb gorące kubki, można podawać również z grzankami, u mnie dzisiaj wersja z makaronem:
Składniki:
1 cebula, ząbek czosnku
200 gram pieczarek
łyżeczka mąki
łyżeczka śmietany
10 g. soku z cytryny
kostka rosołowa
sól, pieprz, przyprawa uniwersalna pietruszka
Cebulkę i czosnek miksujemy 5s/ obr 5., dodajemy łyżkę masła i dusimy 4 min./ Varoma, dodajemy pokrojone na połówki pieczarki, kostkę rosołową, sól, sok z cytryny, mąkę, śmietanę,  przyprawę uniwersalną i  miksujemy 8s/obr.5. Dolewamy wodę podgrzewamy 90 stopni/ 10 min./obr. 2. Całość miksujemy 30s/ obr 1-8. Dekorujemy pietruszką i podsmażonymy pieczarkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz