środa, 24 października 2012

Krewetkowe danie

tatnie przygody gastryczne mojego ojca spowodowały, że miałam okazję spróbować potrawę przyrządzoną przez babcię Małgorzatę. Od tego pechowego dla ojca weekendu potrawę zgotowałam czterokrotnie i jeszcze mi się nie przejadła, mało tego- coponiektórzy pokochali krewetki.
Przyrządzenie DANIA KREWETKOWEGO jest mało pracochłonne i nieskomplikowane.
Składniki:
300 gram krewetek koktailowych
3 duże cebule
3 duże pomidorasy
4 zęby czosnku
1/3 doniczki bazylii (danie jest o niebo lepsze ze świeżą bazylią)
łyżeczka tymianku
szklanka białego wina
makaron- wstążki
Sposób przygotowania:
Cebule kroję w drobną kostkę i szklę na patelni. Przekładam cebulę do miseczki, mrożone krewetki wrzucam na patelnię posypuję wegetą, zalewam małą ilością wody, jak ta odparuje wlewam białe wino, dorzucam obrane i pokrojone w kostkę pomidory, czosnek, tymianek i posiekaną bazylię. Po kilku minutach dodaję zeszkloną cebulkę i ugotowany makaron, wszystko mieszam, doprawiam do smaku a na koniec posypuję startą mozarellą.
PYCHOTA, na serio!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz