Przyrządzenie DANIA KREWETKOWEGO jest mało pracochłonne i nieskomplikowane.
Składniki:300 gram krewetek koktailowych
3 duże cebule
3 duże pomidorasy
4 zęby czosnku
1/3 doniczki bazylii (danie jest o niebo lepsze ze świeżą bazylią)
łyżeczka tymianku
szklanka białego wina
makaron- wstążki
Sposób przygotowania:
Cebule kroję w drobną kostkę i szklę na patelni. Przekładam cebulę do miseczki, mrożone krewetki wrzucam na patelnię posypuję wegetą, zalewam małą ilością wody, jak ta odparuje wlewam białe wino, dorzucam obrane i pokrojone w kostkę pomidory, czosnek, tymianek i posiekaną bazylię. Po kilku minutach dodaję zeszkloną cebulkę i ugotowany makaron, wszystko mieszam, doprawiam do smaku a na koniec posypuję startą mozarellą.
PYCHOTA, na serio!!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz